Dirigent
Opleiding
Contacts
Gezocht


Komende activiteiten
Patrimonium

Gulden boekversion française

english version

Cornegidouille is een Belgisch vocaal ensemble, dat zich tot doel stelt profaan en sacraal polyfone zangmuziek te interpreteren, voornamelijk uit de Renaissance.

De groep hecht een bijzondere aandacht aan de voorstelling van zijn repertorium in zijn historische context. Haar optreden in klederdracht van de XVIde eeuw bestaat uit vertoningen die de verscheidene betrokken thema's illustreren (sacrale werken, beschrijvende chansons, liefdesliederen huwelijksleven, drinkliederen, .)

Musée du Cinquantenaire

Opgericht in 1996 door Alain Rondenbosch, verzamelt Cornegidouille een dertigtal amateur zangers uit verscheidene horizonten, die om de 2 weken zaterdag in de namiddag bij Alain thuis bijeenkomen om zich aan hun gemeenschappelijke hartstocht te wijden.

Cornegidouille ervaart vandaag de uitzonderlijke veelzijdigheid van de Renaissance muzikanten van wie zij de spontaneïteit, de gevoeligheid en de bijzondere woordkeuze muzikaal vertolken. Hun poëtische interpretatie, soms schuin zonder daarbij ooit in de obsceniteit te vervallen, wordt gekruid door een polyfonische schrijfstijl waarvan het evenwicht tussen techniek en muzikaliteit een subtiel genoegen teweegbrengt, zowel voor de vertolkers als voor de luisteraars.

Conert à Villemur (Toulouse)Het repertoire bevat daarom werken werken van componistent zoals Giovanni Pierluigi da Palestrina, Clément Janequin, Orlando di Lasso, Josquin des Prez, Juan del Encina, William Byrd, Thomas Morley, Tomás Luis de Victoria, die uitgevoerd worden in hun originele versie, gaande van het Latijn tot het Frans, het Nederlands, het Duits, het Engels, het Spaans of het Italiaans.

Cornegidouille is lid van de vereniging "A Coeur Joie".

Ter gelegenheid van de Historische herdenkingsfeesten van 1583 te Lessen, in België, heeft Cornegidouille een eerste CD opgenomen.

De groep luistert graag alle soorten feesten en evenementen op, die het voorgestelde repertoire op prijs stellen, en dit zowel in België als in het buitenland, alleen of in samenwerking met gespecialiseerde vocale instrumenten- en dansgroepen.
Om op deze site te zoeken, gebruik Google's zoekmachine :
Logo Google

site membre de l'anneau vocalien voir un site membre au hasard voir la liste des membres Qu'est ce que l'Anneau Vocalien ?Naar de bovenkant van deze pagina

Voor opmerkingen gelieve de webmaster te contacteren
Xavier Hubaut